Tel. 603 852 020, 604 796 869, 573 035 060 E-mail: info@caffezone.cz
BASIC BARISTA, kávový kurz pro profesionály
BASIC BARISTA, kávový kurz pro profesionály
ZÁKLADNÍ BARISTICKÝ KURZ (BASIC BARISTA)
Tento celodenní kurz je určen jak pro všechny kávové nadšence, tak i pro profesionály z oboru, kteří by o kávě a její správné přípravě rádi věděli víc, než její běžný konzument.
Kurz se skládá ze dvou částí.
V teoretické části se každý účastník seznámí se stručnou historií kávy, s jejím původem, pěstováním a zpracováním, se způsoby skladování a následnými možnostmi pražení. Také se dozví o faktorech, které ovlivňují kvalitu kávy a také doporučení, jak s těmito faktory pracovat. Teoreticky se seznámí s profi kávovarem, profi kávomlýnkem, s jejich funkcemi, nastavením a také se správným čištěním.
Na teoretickou část navazuje část praktická, kdy se účastníci detailněji seznámí s profesionálním vybavením každé kavárny či restaurace (pákový kávovar + kávomlýnek) a naučí se s nimi správně pracovat. Ukážeme jim, na jakém principu tyto přístroje fungují, jak se nastavují a jak je důležitá pravidelná údržba. Každý účastník má garantováno „své“ místo u profi kávovaru i „svůj“ kávomlýnek k praktickému zkoušení.
V následné fázi praktické části se zaměříme na přípravu neoblíbenějších kavárenských nápojů – espressa a cappuccina. Seznámíme Vás se základními pravidly napěnění mléka s docílením správné mléčné emulze a sami si budete moci vyzkoušet přípravu cappuccina či latte.
TEORETICKÁ ČÁST:
• Káva, historie kávy
• Charakteristika kávy, její druhy
• Pěstování kávy a zpracování kávy
• Balení a pražení kávy
• Mletí kávy a faktory ovlivňující kvalitu a chuť kávy
• Kávovar-jeho složení a následné čištění
PRAKTICKÁ ČÁST:
• Samotné seřízení mlýnku- ukázka různých stupňů mletí
• Ovládání kávovaru
• Správná příprava espressa
• Pěnění mléka-mléčné emulze
• Příprava správného cappuccina
• Péče a čištění kávové technologie
Po absolvování kurzu každý z účastníků obdrží certifikát o absolvování kurzu a také mu na památku zůstane baristická zástěra s logem Caffé MAURO.
Pokud uvažujete o netradičním dárku, nabízíme možnost vystavení DARKOVÉHO POUKAZU na konkrétní jméno.
NABÍDKA PRO FIRMY
Potřebujete stmelit kolektiv a přemýšlíte jakou aktivitu vymyslet? Co takhle kurz kávy…. Určitě většina Vašich kolegů či zaměstnanců pije kávu a ráda by věděla více o správné přípravě espressa, cappuccina a dalších kávových nápojů. Odměnou jim bude certifikát s absolvováním baristického kurzu.
Maximální počet účastníků: 6 osob
Předpokládaná doba trvání kurzu: 09:00 – 17:00 hod (čas ukončení kurzu je pouze orientační), zhruba v polovině kurzu bude přestávka na oběd
Místo konání: CAFFÉ ZONE, Partyzánská 7043, 760 01 Zlín
Cena kurzu: 1.990 Kč vč. DPH
PŘESNÝ TERMÍN - přihlášené účastníky vždy v předstihu kontaktujeme s možnými termíny a domlouváme se s nimi individuálně na přesném termínu kurzu.